Riviera Dubrovnik - Idegenforgalmi vezető

RIVIERA DUBROVNIK - Horvátország, Dalmácia: Válassza ki nyaralásának úti célját, és foglalja le szállását online Tekintse meg ezer képben a városok, települések, öblök és szigetek kínálatát!


Dubrovacka rivijera egy szükebb part menti szakaszt foglal magába, mely a köves bevonatokkal a Rijeka Dubrovackaig terjed. Az éghajlat jellemzői kifejezetten kedveznek a mediterán vegetációnak, de a nagy számú szubtrópusi növények melyek századokon kersztül tengeri utazóink hoztak idegen országokból.

Ez a gyönyörű természet, nem csak Horvátország és az Adria partjainak szépséges példája, hanem az egész mediterráné. Annyi sok szép helység van a környéken melyeket érdemes lenne meglátogatni ilyenek Mlin, Kupar, Plat, vagy a városok Dubrovnika és Cavtata, a nemzeti parkok Mljeta, Elafitski szigetek i otoka Korčule melyeket komppal meg lehet közelíteni.

Észak felől először Slanoba érkezünk. Ez egy csodaszép település és kikötőcske, Dubrovniktól 37 km észak-keletre. A település az öbölben helyezkedik el, mely egy védett kikötő és egyben menedéket nyújt a hajók számára rossz időben. Slano területe prahtörténelem idejétől lakott, melyekről a számos történelmi maradványok tanúskodnak. Slano a Dubrovnikik köztársasághoz esik 1399.-ben. Saját természetes előnyeivel, Dubrovnik közelségével Slano elkezdi kifejleszteni a nagyon minőséges turizmusi ajánlatait.

Dél Dalmácia környező területeinek maga Dubrovnik képezi a gazdasági, kulturális és oktatási központját. Ez a világon is elismert emlékmű örökség és a szépség városa, mely be van jegyezve az UNESCO regiszter világ kultúra örökségébe és egyike a legkihívóbb és legismertebb városoknak a mediteránon. Mind e mellett Dubrovnik egy város kivételesen gazdag turisztikai ajánlatokkal.

Stradun képezi a város központját és a fő utcát, összeköti a város kapuit: Ploce keleten és Pile nyugaton. Stradun keleti terjeszkedése képezi a Luza teret. Körülvéve jelentős építményekkel, ma ideális hely a nagy városi ünnepségekre, olyan ünnepségek, mint a dubrovnik védő szentjének ünnepe, Sv Vlaha, melyet február 3.-án tartanak vagy a dubrovniki nyári játékok megnyitása júliusban, melyek az év legfontosabb kulturális eseményei.

Dubrovnik éghajlatát meleg, száraz nyár és gyenge tél jellemzi. Számos dubrovniki éttermekben és pincékben élvezni lehet a helyi és nemzetközi konyha különlegességeit, de a sport kedvelőinek és a mozgásra vágyóknak biztosítva van a terep és a kellékek a vízi és a száraz földi sportokhoz egyaránt, a tenisz és asztali teniszen keresztül a hajózásig.

Srebreno egy kis falu Kuparima, mely dél Dalmáciában helyezkedik el a területen, mely ismert mint Zupa dubrovacka, 10 km-re délkeleten Dubrovniktól az autópálya felé. A part ezen részén sűrű mediteráni nővényekkel találkozunk és buja zöld agávé pálmák és fenyők. A helységben van egy hosszú homokos strand, a környező hegyek gyönyörű sétányokat és kilátást nyújtanak a zöld erdőkre, ugyanakkor védik a települést az északi szelektől. Srebreno ideális hely a nyaralásra, ha csendes helyet kerestek, mely a természettel egy hangban egy nagy turisztikai központ.
Ó város Cavtat félsziget, Rata déli hegyoldalain helyezkedett el, néhány 20 km-re délkeletre Dubrovniktól. Az antik időben Epidaurumnak nevezték, ma ez turisztikai és kulturális központ Konavla, legdélebbi horvát régió. Ezek a szép strandok és luxus szállodák, de ugyanakkor az élet tradicionális módjának, jól megvigyázott szokásoknak is a városa.
Cavtatban van a legnagyobb XX. századi festő szülő háza, Vlahe Bukovca együtt a művészeti galériájával. Köszönve a szépségének, fényűző vegetációjának, gazdag történelmének és nagyon kellemes mediteráni éghajlatának ez a város lett az egyike a legkeresettebb európai turisztikai központoknak. Júliusban és augusztusban játszódik le a Cavtati nyár, gazdag kulturális összhang és néptánc vacsorákkal valamint vízilabda versenyekkel. A legünnepélyesebb nap mégis Gospe od Snijega (agusztus 5.)

Kérjük egy kicsit várni!