Slano - Idegenforgalmi vezető

SLANO - Horvátország, Dubrovnik: Válassza ki nyaralásának úti célját, és foglalja le szállását online Tekintse meg ezer képben a városok, települések, öblök és szigetek kínálatát!


Salno egy kis város és kikötő az ugyanazon nevű öbölben, 37 km-re északnyugatra Dubrovniktól, a legnagyobb horvát idegenforgalmi látványosságtól. A lakosság a mezőgazdasággal, szőlészettel, az olajbogyó-és gyümölcs-, dohány-és fűszernövények, a halászattal és az idegenforgalommal foglalkozik. A helység egy öbölben található, amely védett öböl és menedéket nyújt rossz időben, a jachtoknak.

Slano területe már az őskorban lakott volt, amiről az illír települések maradványai, a dombon lévő erőd romjai és a közeli hegyekben eltemetett műemlékek, valamint egy római katonai tábor a Gradina dombon, és a korai keresztény szarkofág tanúskodik. Slano a Dubrovniki Köztársaság alá tartozik 1399.

Sv. Blaze plébánia templomot 1407-ből át építették a barokk korban. Slanoban van néhány barokk és reneszánsz épület. Slano igyekszik kidolgozni minőséges idegenforgalmi szolgáltatásokat.

Kérjük egy kicsit várni!