Riviera Omis - Idegenforgalmi vezető

RIVIERA OMIS - Horvátország, Dalmácia: Válassza ki nyaralásának úti célját, és foglalja le szállását online Tekintse meg ezer képben a városok, települések, öblök és szigetek kínálatát!


Omis riviéra egy keskeny tengerparti sávot foglal magába, amely északon Jesenicatól délen Piskaig terjed. Mosorska hegytömb egy természeti akadály a tengerpart és a hátország között. Éghajlati jellemzői rendkívül kedveznek a mediterrán növényzetnek, mely a vidéki építészettel együtt, számos kis helyen létrehoz egy nagyon idilli képet.

Splithez legközelebbi helység Krilo Jesenice mintegy 15 km-re délre a várostól. Ez is része a Dugi Rat községnek, együtt a többi kisvárossal Podstrana-tól Omis-ig, ideális egy csendesebb típusú pihenésre. A tengerparton található, amelyen szaggatott kis rejtett öblök sorakoznak a, magányos strandokkal, a házak előtti strandok ki vannak betonozva. A kikötő a Krilo hegycsúcson, Jesenica alatt nagyon érdekes, tele hajókkal a homok kivonására, ez a foglalkozás a múltban nagyon gyakori volt, a Cetinei folyó torkolatánál élő lakosság számára és nagyon jó kereseti lehetőség.

Sumpetar következő város Splittől délre, Omis-tól félúton. A tengerpart e része elvált tele van apró kavicsos strandokkal, a magán házak előtt pedig finom betonozott strand van, amelyek közvetlenül a tengerpartra néznek.


Dugi Rat egy város és a kikötő, mely Split és Omis között található. A Dugi Rat helyi közösség valójában magában foglalja az összes helységet Podstrana-tól Omis-ig 12 km hosszan. A hegyeket fenyvesek borítják a strandig, ez teszi a területet különösen szépé. A zöld, tiszta levegő, a kellemes klíma és csodálatos kilátás nyílik a tengerre és a szigetekre, ezek azok a dolgok, amelyek biztosan meghatnak minden látogatót első pillantásra. Homokos strandok kiváló választás kisgyermekes családok részére, de a Brac-csatornai vizek melyek előtt a Dugi Rat húzódik, biztosítja boaters, szörfözők és a vízi síelők részére az aktív pihenést sok sport lehetőséggel.

Duce egy nagyon festői hely Poljica helyén, mosori a hegylánc lábánál. Ezek mintegy 3 km-re Omis-tól és 25 km-re Split-től találhatóak az Adriai autópályán Dubrovnik felé.
Duce hírnevét a homokos tengerpartnak köszönheti melyek megszakítás nélkül 4 km-es sorozatot alkotnak.
A múltban, a híres Poljice köztársasághoz tartoznak, ahol a Veliki knez uralkodik a Poljicei törvény rendelkezéseinek megfelelően. Egy ilyen örökség kitörölhetetlen nyomot hagyott a helynek, mely büszke a fennmaradt a népszerű vidéki építészeti példáira.

Omis egy város az adriai autópályán, 28 km Split- től délre, a Cetinei folyó torkolatánál fekszik, amelynek sikerült csodálatosan kiemelnie a hegyek szikláit, kanyont képezve nagyon impresszionális kinézetével. Omis a folyójának köszönheti hírnevét; múltját, jelenét és a jövőjét. A múltban a kalózok biztos menedék helye volt, és ma turisztikai drágakő.Nem meghódítható sziklacsúcsok ideális helynek tűntek az erődítmények megépítésére, melyek védték Omist aki nem osztotta a sorsát saját hátterének, mi több a török támadások kikerülték.
Sv. Mihovila püspöki templom 1629.-ben lett befejezve.Mindjárt a teplom mellett festői tér, melyen már 32 éve megtartják a Dalmáciai népdal fesztivált.
A Cetina folyó zuhatagjain a Radman malom található, körülvéve impozáns platánokkal és a pisztráng keltetővel. Ma ez a legkedveltebb helye a közép Dalmáciai kirándulóknak.

Pisak egy kis turisztikai helység a makarskai riviérán, 40 km-re Split -től délre és 18 km-re Makarskatól. Ez a riviéra gyönyörű tengerpartjairól és a kilométer hosszú homokos strandjairól híres. Gyér népesség és hosszú házak nélküli partok eredményezik a tiszta és kristályos tengert.

Stanici egy kis halászfalu 10 km-re Omistól Makarska felé. Elhelyezkedése miatt a hegyi lejtőn lélegzetelállító kilátás nyílik a Brac- csatornára és a szigetre. A levegő itt teljesen tiszta, világoskék tenger, a strand tiszta és csendes, távol a modern élet agresszív ritmusától és a turizmustól.

Stoga ideális családi pihentető hely, szép környezetben. Azok, akik élvezik a szabadtéri tevékenységeket kipróbálhatják a vízi sportokat, rafting vagy evezés a Cetina folyón. Azok számára, akik kedvelik a szórakozást és a pihenést Omist ajánljuk, ebédeljen meg díszes éttermekben, sétáljon, és élvezze a csodálatos mediterrán hangulatot és az építészetet.

Kérjük egy kicsit várni!