Losinj Lošinj - Idegenforgalmi vezető

LOSINJ SZIGET - Horvátország: Válassza ki nyaralásának úti célját, és foglalja le szállását online Tekintse meg ezer képben a városok, települések, öblök és szigetek kínálatát!


Sziget Losinj Cresko-losinjske szigetvilág összetevője és a Kvarneri szigetvilág nyugati sorozata a Kvarneri öböl belsejében. Ez a szigetvilág képezi a természetes híd szerepét Isztria és Dalmácia között. A szigetvilág tele van vonzó strandokkal, melyek kellemesek a fürdésre és a napozásra. Losinj legmagasabb hegye Osorscica (588 m).
Losinjig mindennap jöhettek hajócskákkal, modern kompokkal, gliszerekkel és sport repülőkkel. Losinjsi sport repülőtér a nemzetközi forgalomra minősített és 40 férőhelye van a repülők számára.
Komp kapcsolatok vannak Valbinskeból (Krk), Brestoveból (Istra) és Zadraból. Gyorshajó forgalom van a nyári hónapokban Italija – Losinj között.(Cesenatico-Rimini-Pesaro-Mali Losinj ).
Autóbusz vonal Rijeka-Mali Losinj között többször is megy naponta, de a Zagreb-Mali Losinj vonalon csak kétszer naponta, míg nyáron közvetlen kapcsolata van Ljuljanával is.
Losinj kedvező turisztikai helység, ahol meg találjátok önmagatokat. Losinj kezdetleges turizmusa az egészség turizmushoz köthető, mert jó a klímája és a vegetációja, melyet először az osztrák magyar monarchia arisztokratái fedeztek fel. Az ő felújított villáik és nyaralóik ékesítik ezt a szigetet. Ezt a sorozatot követik az újonnan kiépített szállodák is, melyek szünet nélkül gazdagodnak új tartalmakkal. A magán szállásoknál lesz alkalmatok megismerni a kedves hazaiakat, az ő szokásaikat és hagyományaikat. Losinj kempingeket is kínál a tenger mellett, az egész sziget területén.
Élvezettek a hagyományos konyhát, aromás növényeket az olajbogyó olajon, a fiatal bárányt és kvarneri sajt izét, valamint a hazai pálinkát és a helyi Suska bort.
Az aktív pihenés szerelmeseinek, egész évben, lehetőségük van a rendezett ösvények használatára, melyek 220 km hosszúak és majdnem 5 szigetre terjednek ki. A víz alatti világ számos barlangot és zátonyt nyújt, de elégedettséget a vitorlázásban, a surfben, a síelésben és sport horgászatban fogtok találni.
Este látogassátok meg a kocsmákat, ahol élő zene van, éjjeli clubokat, hallassátok a jazz-fesztivált és a jó népi zenét, szeressétek meg a hazai nép táncot és a népviseletet.

Kérjük egy kicsit várni!