Pasman sziget - Idegenforgalmi vezető

PASMAN SZIGET - Horvátország, Dalmácia: Válassza ki nyaralásának úti célját, és foglalja le szállását online Tekintse meg ezer képben a városok, települések, öblök és szigetek kínálatát!


Otok Pasman része a zadari szigetvilágnak és Ugljan szigettől délkeletre található, melytől a Zdrelac keskeny tengerszoros választja el. Pasman és Ugljan valamilyen módon ikertestvérek, mert közel azonos nagyságúak és a hasonló elhelyezésben vannak a városaik, azonos helyzetűek, és híddal is össze vannak kötve.
A meredek nyugati part tagolt számos, az északi széltől védett öblökkel, különösen a délkeleti végén. A kevésbé tagolt keleti partja mentén mind sziget üdülőhelyek sorakoznak: Tkon, Kraj, Pasman, Mrljane, Nevidane, Dobropoljana, Banj és Zdrelac, melyek regionális utakkal vannak összekötve. Tkon helységből komp jár Biogradig. Foglalkozás alapja a mezőgazdaság, szőlészet, az olajbogyó, a gyümölcs-és zöldségfélék termesztése, az állatállomány, a halászat és a turizmus.

Pasman környéke számos szőlőskertet, olajfaligeteket rejt, de gazdag aromás füvekből is. A szigeten számos kavicsos és homokos strand található. Az egyik legszebb homokos strand Mrljane, amely szintén egy kis gyógyiszapos mocsárról ismert. Ugljan sziget csúcsáról Kornati Nemzeti Parkot láthatjuk. A szigeten számos hegyi kerékpár pálya is található. A sziget ősidők óta lakott (illír hegy-erőd, római korbó találmányok - Pasman, Banj). Svet Ante-öböl mentén, a délnyugati parton, román stílusú egyhajós templom van. A törökök elöl menekültek lakták.

Kérjük egy kicsit várni!