Ugljan sziget - Idegenforgalmi vezető

UGLJAN SZIGET - Horvátország, Dalmácia: Válassza ki nyaralásának úti célját, és foglalja le szállását online Tekintse meg ezer képben a városok, települések, öblök és szigetek kínálatát!


OTOK UGLJAN
Gazdag zadari szigetvilág a város előtt három részre van osztva. Az első sorban, viszonylag közel a parthoz Ugljan és Pasman helyezkedik el.  Ugljan teljes egészében, de különösen Preko település közvetlenül Zadarral szemben helyezkedik le, és mint külvárosai, a házigazdákhoz gravitál, melyekhez számos komp járattal csatlakozik. A sziget világ gazdasági alapja a gazdálkodás, borászat,olíva termesztés, a halászat és a turizmus. Minden helység a szigeten regionális utakkal van összekötve. A legnagyobb városok Kali,Preko, azonos nevű Ugljan valamint a turisztikai Kukljica. Otok Ugljan és Pasman egy híddal van összekötve, melyen a Pasman-csatorna ivel.
 
A part mentén számtalan vonzó strandokat találunk. A partszakaszon kívül rendelkezésetekre állnak a kis szigetek Osljak és Galovac, melyek Preka előtt helyezkednek el. A turisták számára a legvonzóbb strandok az erdős Galovac szigeten, mindössze 80 m-re Preka központjától. Kali egy tipikus mediterrán település vlamint a legnagyobb települése a zadari szigeteken és az egyik leghíresebb halászati falu az Adrián. A különleges hangulatot teremtett a sok nagy halászhajó a kikötőben. Augusztusban tartják meg a hagyományos Kali Halász éjszakát.
A Kornati Nemzeti Park szépsége, valamint a Telascica Természetvédelmi Park, melyek a sziget közelében találhatóak, felejthetetlenné varázsolja a nyaralást.

Kérjük egy kicsit várni!