Ugljan - Idegenforgalmi vezető

UGLJAN - Ugljan sziget, Horvátország: Válassza ki nyaralásának úti célját, és foglalja le szállását online Tekintse meg ezer képben a városok, települések, öblök és szigetek kínálatát!


UGLJAN
 
Ugljan város, és kis kikötő ugyanazon nevű sziget északkeleti részén, 11 km-re északnyugatra Prekatól. A szárazföld frekventált komp járatokkal kapcsolódik Zadar-Preko, ameddig a szigeti út vezet. Gazdaság alapja mezőgazdaság, szőlészet, az olajbogyó termesztés, gyümölcstermesztés, a halászat és az idegenforgalom. Turizmus fejlesztéséhez hozzájárultak a gyönyörű homokos strandok. Mindössze 2 km-re Ugljantól van a legszebb strand a szigeten, a Mulini öbölben. Ugljan, a regionális úton található, mely végig fut a szigeten.
 
Egy magasságban Kuran, Ugljan felett őskori romok maradtak meg, míg azon a helyen, a Batalaza öböl mentén, egy római villa maradványait fedezték fel. A faluban egy régi ferences kolostort is találunk 1430-ból, gótikus templommal 1447-ből, melyben érdekes román árost építettek. Ugljant néhány egyszerű zadari nemesi család nyaralója is jellemzi. Gasztronómiai különlegességeit néhány étterem helyi specialitásai egészítik ki, ezt a helyet elsősorban családi nyaralásra tudjuk ajánlani.

Kérjük egy kicsit várni!