Krk sziget - Idegenforgalmi vezető

KRK SZIGET - Horvátország: Válassza ki nyaralásának úti célját, és foglalja le szállását online Tekintse meg ezer képben a városok, települések, öblök és szigetek kínálatát!


Otok Krk mint a mediterrán legészakiabb szigete a Kvarneri öbölben helyezkedik el. Az Adria legnagyobb szigete 409,9 km². Krk a legtöbb településsel rendelkező sziget. (68). A szigeten ma17 860 lakós él.
Krk szigetét gépkocsival a legkönnyebb megközelíteni a krki hídon keresztül, valamint repülővel az Omiš közelében levő repülőtérig. Komppal is lehet jönni a Cres szigetről, valamint Lopar helységből Rab szigetéről. Minden parti helység igen jól felszerelt kikötővel rendelkezik mindenféle vízi jármű kikötésére.
Otok Krk kellemes meleg klímája és a krki táj érdekes jelenségekkel: üregekkel és barlangokkal (Biserujka, Dobrinjanal), víznyelőkkel és mélyedésekkel. A sziget közepe táján, termékeny földek húzódnak. A part tagolt, számos öböllel és kavicsos strandokkal. Otok Prvić valamint Krk sziget észak keleti lejtős partja madártani rezervátum, ahol a fakó keselyű lakik.
A szigetnek 300 km homokos és kerékpár ösvénye van. A sziget strandjain 14 Kék zászló lobog. Krk Európa legnaposabb részei közé sorolható, a 2500 napos órájával évente. A Klimno öböl nyugati oldalán, gyógy saras strand található, mely jó szórakozási lehetőséget is kínál...a piciginától a tengeren a röplabdáig, valamint kis foci pályáig.
Szállást a szállodákban, kempingekben és magán háztartásokban kínálnak. A kiváló krki oliva olaj, krki sajt és a minőséges bárány és hal mellett, Krk szigete számos kocsmával és kiváló éttermekkel dicsekedhet, ahol kipróbálhatjátok a kiváló helybeli ételeket, mint amilyen a bárány pörkölt tésztával vagy édes „presnaca”.
Otok Krk gazdag kulturális-művészeti örökséggel rendelkezik, melyet érdemes megtekinteni. Mindenképp látogassátok meg a települések régi magját és plébánia templomokat, ezen kívül a múzeumokat a népművészeti és vallási gyűjteményeivel, számos galériát, valamint a Vitezić könyvtárat Vrbnikben. Baska akváriuma egyedüli élményt nyújt a vízi világról, valamint élvezhetitek a rengetek érdekséget a szigeten (Krka vásár vagy Lovreceva augusztusban, a fesztivál a folklór, sok nyári rendezvény, szórakoztató és klasszikus zenét, workshopok a gyermekek számára, éjszakai horgászat, sportesemények, horgászat, búvárkodás, kirándulások a közeli nemzeti parkokba Plitvice, Paklenica és Észak-Velebit, és a Gorski kotar, Velence, Isztria ....)

Kérjük egy kicsit várni!