Brac sziget - Idegenforgalmi vezető

BRAC SZIGET - Horvátország, Dalmácia: Válassza ki nyaralásának úti célját, és foglalja le szállását online Tekintse meg ezer képben a városok, települések, öblök és szigetek kínálatát!


Otok Brac part menti központ, saját kikötővel és repülőtérrel. A messze híres fehér braci követ használják az építőiparban az egész világon, még a Fehér Házban is, Washingtonban. Mindenhol élvezhetik a szigetre jellemző strandokat, míg Bol a legnagyobb idegenforgalmi központja a szigetnek ismert az egyedülálló homokos strandjáról és a tenisz tornákról.

Bol egy eldugott helyen, Brac déli partján található és egyben a legrégebbi városa Bracnak. Vonzó strandok és ivóvíz-források hatására, lett ez a hely rendkívüli turisztikai oázis, nagyszámú látogatóiról ismert. Boltól keletre és nyugatra számos és a gyönyörű tengerpart sorakozik, mintegy 15 km hosszan. Közülük a legismertebb, sokaknak a legszebb az Adrián, Zlatni Rat, a szörfösök és a vízi sportok szerelmeseinek paradicsoma, valamint minden itt élő polgár büszkesége.

Supetar város és kikötő a sziget északi partján. Sv. Petar öbölben található, amelyről a nevét is kapta, ma az egyik legfontosabb idegenforgalmi központok. Élvezhetitek a kulturális műemlékeket, különböző sport-és szabadidős programokat, valamint a hiteles szigeti szórakozást.
Sutivan egy város és kikötő Brac északi partjának szélsőséges nyugati részén , 7 km-re nyugatra Supetar kompkikötőtől, mely Splittel gyakori napi járatokkal van kapcsolatban.
Bobovisca a tengeren, Bobovisca és Lozisca három kis település Milne nagyobb turisztikai központ közelében. Ezek egységes egészet képeznek, melyben mélyen be van húzódva a védett Bobovisca öböl a tengeren, a másik két településnek van kimenetel a partra. Milna egy turisztikai település és kikötő a sziget nyugati partján, 20 km-re délnyugatra Supetartól. Még a Diocletianus palota építésekor ismert volt, amikor a császári hajók itt találtak menedéket. Mivel ez a legbiztonságosabb és legjobb kikötő a szigeten, széltől védve, kivéve a kellemes Mistralt, itt épült egy jachtkikötő 200 kikötő hellyel.

Postira egy turisztikai település a sziget északi partján. Kedvező elhelyezkedése Postirat kikötő és a halászati településé tette, a termékeny föld biztosítja a vendégeknek a helyi ételeket és a borokat. Pucisca helység és kikötő az északi parton, elhelyezve egy szép, jól védett öbölben, amely biztonságot nyújt a hajóknak. Együtt Supetarral a legnagyobb város a szigeten.
A város a kövön, a kőért és kőből fejlődött ki. A helység kőfaragó hagyományaival híres, Washingtonban a Fehérház felépítéséhez a közeli kőbányából használták fel a követ.
Povlja egy helység ugyanazon nevű öbölben a sziget északkeleti partján.

Kérjük egy kicsit várni!