Milna (Brac) - Idegenforgalmi vezető

MILNA (BRAC) - Brac sziget, Horvátország: Válassza ki nyaralásának úti célját, és foglalja le szállását online Tekintse meg ezer képben a városok, települések, öblök és szigetek kínálatát!


Milna egy turisztikai hely és kikötő otok Brac nyugati partján, 20 km-re délnyugatra Supetartól, kompkikötőtől a hajóknak, melyek mindennap összekötik a Splitet és Bracot. Gazdaság alapja a mezőgazdaság, hajógyártás, halászat, halfeldolgozás és a turizmus. Ismert volt még a Diocletianus palota építésekor, amikor a császári hajók itt találtak menedéket. Mivel ez a legbiztonságosabb és legjobb kikötő a szigeten, védve a szelektől, kivéve kellemes Mistraltól, itt épült ki egy jachtkikötő is 200 kikötőhellyel.

Az üdülőhely tipikus mediterrán stílusban épült. Kőházak, takaros kis utcákon, a béke és nyugalom az első bizonyítéka a kulturális méretű korábbi időknek. A XVI. században fejlődött ki, amikor egy arisztokrata család ezt a területet választotta, vár és a templom felépítéséhez, mely Gospe od Blagovijesti plébániatemplom lett, ennek van a legszebb oltára a szigeten. A XVII. században Milna volt a sziget központja, és itt találhatóak a legszebb épületek és festmények a szigeten. Más értékes látnivalók a szigeten a rokokó templom gazdagon díszített homlokzata, valamint a gótikus templom romjai az Osibovo öbölben.

Milna mint turisztikai város, a csodálatos építészeten és a mediterráni hangulaton kívül, büszkélkedhet még néhány öböllel a homokos és kavicsos strandokkal, mint Pasikova, Lucice, Maslinova vagy Osibova, melyek vonzzák a kisgyermekes családokat. A szép kikötőről Bobovisce és a faluról Lozisce, Bobovisce Podhumna a környező öblökről szóló történetek már régen átlépték hazánk határait. Egy másik szép tengerpart a Vlaskai öbölben helyezkedik el, és Milna előtt egy kis érdekes szigetecske a Mrduja van.

Aktív nyaralás kedvelői Milnaban nem szenvednek hiányt a sporttevékenységekből. Használhatjátok foci, röplabda, kosárlabda, teke és asztalitenisz terepeket. Fő oka a látogatásnak a kristálytiszta tenger, egészséges házi készítésű étel, gyors és gyakori kapcsolat a szárazfölddel, Milnei katamaránokkal és Supetarig komppal valamint repülővel a Braci repülőtérről, mely 35 km-re van Milnetől.

Kérjük egy kicsit várni!