Hvar sziget - Idegenforgalmi vezető

HVAR SZIGET - Horvátország, Dalmácia: Válassza ki nyaralásának úti célját, és foglalja le szállását online Tekintse meg ezer képben a városok, települések, öblök és szigetek kínálatát!


Hvar a legnaposabb dalmáciai sziget. A rozmaring és levendula illata, erdős partok és a rendkívül kulturális gazdaság mutatják, hogy Hvar miért egyike a legkedveltebb üdülő hely a turisták részére világszerte. A strandok többnyire sziklásak számos kis öblökkel, valamint homokos strandokkal. Ez a napfény,a levendula és a bor szigete, büszke gazdag hagyományára több mint 130 éve.
A mediterán közepén, északi partja kissé tagoltabb, és lakottabb, a otok Hvar valójában központja a tengeri útvonalaknak, melyek a keleti Adrián haladnak keresztül. Kivételes földrajzi elhelyezkedése Dalmácia szívében, Zadar és Sibenik szakaszon valamint tovább Korculáig és Dubrovnikig, Hvar valójában a régió belsejében található mely Split felé gravitál, de magától a Split-csatornától otok Brac választja el.
Hvar a tíz legszebb sziget között szerepel a világon. A legimpozánsabb és legszebb kép, maga a sziget természeti környezete. Az azúrkék tenger nagylelkűen kimutatja a Neptun enyhe víz alatti kertjeit, rozmaring, zsálya, vagy hanga csalogató illatával és tücskök zenéjével a nyári napokon. Ezek a képek biztosan a legtovább maradnak meg az emlékezetben Hvarról.
Hvar a neve a városnak és kikötőnek, a sziget délnyugati partján, és egyben a legnagyobb települése. Egy öbölben fekszik, a déli oldalán pedig a Pakleni-szigetek védik, északon alacsonyabb. Ma Hvar egyike a leglátogatottabb nyaralóhelyeknek Dalmáciában de a különleges kulturális és történelmi örökség városa is egyben.
Pakleni-szigetek, 11 szigetekből állnak és sziklák a hvari kikötő előtt, kivételes értékű helyet képviselnek és ideális a robinson és a hajózási turizmusra. Rejtett öblök az északi és déli partján, a Milna, Dubovica, Piscena, Vira, Pribinja és még sok más, lakott és lakatlan falvakkal együtt betetőzik annak hangulatát és ízét.
Hvar városától mindössze 3 mérföldre van az ACI Marina Palmizana nagyon fontos a hajózási turizmusra, valamint a vadon és érintetlen szépség kutatására.
Stari Grad város és kikötő otok Hvar északnyugati részén. Hvar városától 18 km-re helyezkedik el a helyi szigeti úton. Az egyike a legrégebbi városoknak Európában és a legöregebb város Hvaron, és már időszámításunk előtt a IV. században betelepítették a görögök, és Pharosnak nevezték el.
Jelsa egy kis város és a kikötő egy festői öbölben, az otok Hvar északi partján, az Adriai tenger legnaposabb szigete, sűrű növényzetéről és az illatos levendula mezőiről ismert. Az öböl mindkét oldalán erdős síkság van, ideális a pihenésre és az úszásra.
Vrboska egy turisztikai hely és kikötő otok Hvar északi partjának középső részén. A festői, mély öböl körül szőlőskertek, olajfaligetek és fenyőfák találhatóak, Vrboska mindent tartalmaz, amire szükség van egy nyugodt családi nyaraláshoz.
Scedro majdnem lakatlan sziget páratlan szépségével, mindössze 2,700 m-re otok Hvar déli partjától, Zavala helységtől délre. Két mély és védett öböllel rendelkezik, valamint kellemes sétákat kínál, jó fürdőzést és gyönyörű kilátást, különösen annak nyugati oldalán, ahol a gyönyörű kilátás nyílik a Hvar-hegygerincre különösen szép naplementekor. Évszázadokon keresztül, a szigetet erdők nőtték be. Különösen szép a fenyves erdő a sziget keleti oldalán.

Kérjük egy kicsit várni!