Isztrián - Idegenforgalmi vezető

ISZTRIÁN - Horvátország, Isztrián: Válassza ki nyaralásának úti célját, és foglalja le szállását online Tekintse meg ezer képben a városok, települések, öblök és szigetek kínálatát!


Istra a legnagyobb horvát és egyben a legnagyobb adriai félsziget is. Az Adria északi részén helyezkedik el Horvátország, Szlovénia és Olaszország területén. Isztria nyugati oldala sekélyebb és tagoltabb is, míg a keleti része meredekebb és kevésbé lakott. Isztriát általában három részre osztják:
Piros (nyugati part)
Fehér (Ucke lejtői és kelet)
Szürke (középen)
Isztria keleti oldala un. Liburnija, illetve a Kvarnerski öböl nyugati oldalát 1993-tól igazgatásilag el választották Isztriától, így ma Isztria két megye között oszlik meg: Istarske és Primorsko-goranske. Isztria nagyobb része az Isztriai megyéhez tartozik.
Isztria elnevezése, némely források szerint a Histri illír törzsektől származik, akik ezen a térségen éltek. Isztria területén keveredik a horvát, szlovén és az olasz nyelv.
Kék és zöld félsziget, tiszta levegő és tenger, sok napsütötte nappal, valamint gazdag kulturális örökség, régóta ide vonzza a turistákat. A mai turizmus a 19. század elején indult be. Isztria ma különféle turisztikai kapacitásokban és tartalmakban bővelkedik, a tengermellettitől egészen az egyre aktuálisabbakig, keresettebbekig a sziget belsejében levő vidéki térségekben. Az ismert állandó turizmuson a számos szállodákban, apartman településekben, kempingekben, magán szállásokon kivül, ma Isztrián egyre jobban fejlődik a hajózás, kongresszusok, kirándulások, vadászat és halászat, agroturizmus, kultúra, gasztronómiai, sport-és szabadidős foglalkozás, búvárkodás, lovaglás és az ökoturizmus.

Kérjük egy kicsit várni!