Mljet sziget - Idegenforgalmi vezető

MLJET SZIGET - Horvátország, Dalmácia: Válassza ki nyaralásának úti célját, és foglalja le szállását online Tekintse meg ezer képben a városok, települések, öblök és szigetek kínálatát!


Mljet a déldalmát szigetcsoporthoz tartozik. Legdélebbre és legkeletebbre az összes nagyobb szigeteinktől. Párhuzamosan húzódik a Peljesca félsziget keleti részével, melytől a 8 km-es Mljetski csatorna választja el. A sziget észak-nyugati része ( rt Goli ) 18 km-re van Korculatól, és rt Gruj a sziget délkeleti oldalán 30 km-re van Dubrovniktól. A legrövidebb út Mljettől Peljesac felé, Sobra- Papratno irányában a 5 NM. Sobra és Dubrovnik között a távolság 24 NM. Mljetnek nagyon jó összeköttetése van a parttal. Naponta közlekedik hajó Dubrovnik városába és Pelješac félszigetre. Nyáron hajójáratok indulnak Dubrovnik, Peljesac, Sipan, Korcula, Split, Lastovo és Bari felé Olaszországba. Tervbe van a repülőterek kiépítése a helikoptereknek és kisebb repülőknek.
Ha egy szóval le tudnánk írni a Földi paradicsomot, akkor azt mondanánk Mljet. A semmi közepén, ezen a csodálatos szigeten helyezkedik el a paradicsom „Mljet” Nemzeti Park (1960.- tól) mely szépségével, a természet harmóniájával, a táj öbleivel, mediterrán klímával és a két gyönggyel - Malim i Velikim jezerom, egy különleges jelenséget képeznek. A nemzeti park bebizonyította a nevét, mert a gazdag ős erdők, öblök és szigetek, valamint a tiszta természet oázisa mellett a harmónia része a gazdag kulturális örökség is, melyek közül az első helyen ki kell emelni a sv Marija bencés kolostort a 12.századból, a Veliko jezero közepén mint néma tanúját a kulturális gazdagságnak.
Mljet helységben, ma már 3 kemping, sok magántulajdonos és étterem található, valamint egyetlen hotel a szigeten az "Odisej" ,mely Pomeniban helyezkedik el.

Kérjük egy kicsit várni!