Pag sziget - Idegenforgalmi vezető

PAG SZIGET - Horvátország, Dalmácia: Válassza ki nyaralásának úti célját, és foglalja le szállását online Tekintse meg ezer képben a városok, települések, öblök és szigetek kínálatát!


Sziget Pag területileg a legnagyobb és a legtagoltabb sziget az Adrián, a partvonal hossza 269,2 km, tele öblökkel, köpenyekkel és strandokkal. A sziget a gyenge vegetációjáról ismert, ezért sokszor hasonlítják össze a Hold felületével. A sziget elhelyezkedése miatt, a Velebit hegység alatt egész évben (különösen télen) erős szél fúj, otok Pag szinte teljesen fedve van sóval a Velebiti-csatornából.
A szigetet Zadar irányából, Posedarja hídon keresztül lehet megközeliteni, Paški híd 310 m hosszú, vagy komppal is lehet ide érkezni a sziget északi részére a Prizna kikötőből a Zigljena helységig a szárazföldön. 
Sziget Pag az egyetlen olyan horvát sziget mely két plébánia között oszlik meg. A sziget északi része ( Grad Novalja ) a Ličko-senjsko , a déli része pedig (Grad Pag, Kolan és Povljana ) a Zadari plébániához tartozik.
Sziklás tájon néhány aromás növényeket legelő juh érzik jól itt magát. Pontosan ez az aromás növény alapja a pagai bárányok táplálékának és ez adja meg a sajt különleges ízét. A gasztronómiai kínálatban első osztályú a juhsajt és a bárányhús, valamint a különböző tengeri specialitások. A szárazföldi sekély öbölben kivizsgálták és bebizonyították, hogy gyógy sár található.
Pag különös alakokat nyújt, vad egzotikumot, szelíd oázist, hegyi utakat és sekély öblöket, melyeknek a körbe utazása néhány napig tartana. A sziget északi részének a látogatása csak nyári időszakban ajánlott, valamint akinek hegymászói kutató tehetsége van, felejthetetlen élményben lehet része, a kövek és a tenger különös világában.
Pag szigetének földrajzi elhelyezkedése minden látogatónak gyors és könnyű kirándulásokat biztosit a legnagyobb horvát nemzeti parkokban. ( Plitvicka jezera, Sjeverni Velebit, Paklenica, Kornati).
A látogatóknak ajánljuk, hogy nézzék meg a gazdag történelmi kulturális örökséget is, valamint a só gyárat, de különösen ki kell emelni az egyedüli págai csipkét, mely a Pag sziget védjegye, de ugyanakkor szép ajándék is lehet.

Kérjük egy kicsit várni!