Murter sziget - Idegenforgalmi vezető

MURTER SZIGET - Horvátország, Dalmácia: Válassza ki nyaralásának úti célját, és foglalja le szállását online Tekintse meg ezer képben a városok, települések, öblök és szigetek kínálatát!


Murter a legnagyobb sziget a sibeniki szigetvilág északnyugati részén, és a szárazföldtől a keskeny Murter csatorna választja el, de Tisno helységben van egy híd, mely összeköti a szárazfölddel. Otok Murteren, négy település található: Murter, Tisno, Betina és Jezera. Az olajbogyó termesztés, állattenyésztés és a halászat mellett a szigeten található a legismertebb fából készült hajók gyára és ez is Betinában.

A többnyire meredek délnyugati partja kis öblökkel tagolt. Kosirine öböl kisebb jachtok kikötésére szolgál a vihar alatt. A Slanica öbölben egy szép strand, étterem és kemping található. Ez a két öböl, természetesen a többi mellett a szigeten, tényleg nagyon vonzóak.

A legrégebbi ismert lakói a szigetnek az illírek voltak, amiről a Betina közelében levő „Colentum” illír település maradványai tanúskodnak. Elhelyezkedése miatt, közel a Kornati Nemzeti Park, Murter-sziget vonzó a matrózok számára, akik az öblökben horgonyoznak.

Otok Murter a kiindulási pont, Kornati Nemzeti Park felé, ezért gyakran nevezik "Kornati kapujának"

Kérjük egy kicsit várni!