Riviera Biograd - Idegenforgalmi vezető

RIVIERA BIOGRAD - Horvátország, Dalmácia: Válassza ki nyaralásának úti célját, és foglalja le szállását online Tekintse meg ezer képben a városok, települések, öblök és szigetek kínálatát!


Északon a Sveti Petar vonzó kisvárostól, délen a szelíd kék Dragaig terjed a szelíd és sekély partszakasz, mely Biograd felé tart. Gazdag és termékeny háttér, bekeretezett mély kék tenger és a féktelen szigetek és szigetecskék, ezek a partok évszázadok óta vonzzák különböző emberek figyelmét.

Biograd kikötő és fontos turisztikai település, 29 km-re délre Zadartól és 44 km-re északra Sibeniktől. A környék magas fenyvesekben gazdag. Ezek a fák és más mediterrán növényzet, a nagy homokos strand (Soline, Crvena Luka), enyhe éghajlat, sok festői sziget és szigetecske partjainál, és a széles Vrana-tó (halászat, madár vadászat) hozzájárultak, hogy Biograd híres turistacélponté fejlődjön.
Nem messze Biogradtól van a Vrana-tó, ami valójában elöntött karszt terület. A római várost Zadart innen látták el vízzel vízvezetékeken keresztül. Vrana-tó ma már ismert, ornitológiai központ számos mocsári madárfaj számára, és nemrég nyilvánították természetvédelmi parkká.

Biograd körül alacsony a part, és ezért kevésbé gazdag geomorfológiailag, a tenger sekély, de pont ezért, vannak itt festői, turisztikai nevezetességek. Sv. Filip és Jakov város és üdülőhely, díszítve több különálló csendes öböllel és szigettel. A hely kiválóan alkalmas pihenésre, vonzó homokos, kavicsos és sziklás strandok.

Mindjárt mellette Turanj, egy kis turisztikai település, 23 km-re délkeletre Zadartól. A táj a mediterrán növényzettel, valamint a Zadari szigetcsoport gyönyörű szigetekkel és a Kornati Nemzeti Park, egészíti ki az üdülést ezen a gyönyörű helyen. Ha szeretnétek egy csendes, pihentető nyaralást, élvezzétek a sziklás, privát strandokat Sv. Petaron, a sorban következő gyönyörű helyen, mely a tökéletes nyári élvezeteknek van teremtve.

Pakostane egy kis turisztikai város, nem messze Biogradtól, 35 km-re délre Zadartól. A régi városrész a part mentén található, az újabb pedig az Adriai autópálya mentén. A falu egy nagy öbölben helyezkedik el, szemben a Kornati Nemzeti Parkkal, a horvát tengeri paradicsomban.

Kérjük egy kicsit várni!