Riviera Split - Idegenforgalmi vezető

RIVIERA SPLIT - Horvátország, Dalmácia: Válassza ki nyaralásának úti célját, és foglalja le szállását online Tekintse meg ezer képben a városok, települések, öblök és szigetek kínálatát!


SPLIT RIVIERA
 
Split város és kikötő Közép-Dalmáciában, Dalmácia fővárosa és az ipar, tudomány, gazdaság és közigazgatás központja. Zágráb-Split autópályán érhetjük el, de lehet repülővel vagy hajóval is. Az éghajlat mediterrán: forró, száraz nyarak és enyhe, nedves tél jellemzi. Split egyik legnaposabb hely Európában. A növényzet örökzöld (mediterrán), a város és a környező területre a szubtrópusi növények is jellemzőek (pálmák, Agavé, kaktuszok).
Split gazdag társadalmi, kulturális, szórakoztató és sporteseményekkel. Különösen nyáron, amikor Split a tereivel, udvaraival és más területekkel egy hatalmas szabadtéri színpaddá változik, amikor dráma, opera és koncert előadásokat szerveznek (július közepétől augusztus közepéig). A Város napját május 7-én tartják a Blagdan sv Duje, a város védőszentje.
Splitben a Diocletianus palota köveinek illata miatt vagy a seprű és a tenger illata miatt tartózkodunk, illetve hogy megtapasztaljuk a gazdag kulturális életet, az utóbbi években,a különleges gazdag turisztikai látnivalók miatt is. Miután kiválasztotta a szállást az egyik Spliti és a környező szállodák vagy apartmanok közül, illetve magánházaknál, meg győződhet a mesék valóságában, amit olvasott vagy hallott, hogy Split városa emlékmű, tele különböző látnivalókval.
 A második legnagyobb városa a gazdag Riviérának Solin, város a Kastela öbölben található, 5 km-re északkeletre Splittől. A városszerkezete még megérinti és keveredik a spliti északi negyedekkel.

Ha ma nézzük Solint nagyon nehéz elképzelni, hogy a régi időkben ezeken a területeken, a nagy római város Salona állt, illír központ és később Dalmácia közigazgatás központja, de a klasszicista és keresztény építészet félelmetesen egyesül a mai modern és a népi építészettel. Solin nő és változik, de megtartja saját identitását, mint fontos régészeti és történelmi hely.
Vranjic nagyon festői település a félszigeten, és a part mentén, Jadro folyó torkolatától délre két történelmi város, Split és Solin között. A múltban ez volt a sziget salonitani kikötője, ezért van olyan sok római kori maradvány megőrizve.
Nagyon festői hely, ami a környezetet illeti, ma teljes mértékben összeolvadt luckio-ipari komplexummal, a spliti északi kikötőben. De a múltban szépsége miatt "Kis Velencének" nevezték“. A mai Stobrec a félszigeten található, mely mellett a helység új része fejlődött ki. Strobec a maga 4000 lakosával, körül van véve tengerrel, a panziók és a szállodák jó lehetőséget kínálnak a pihenésre és a szórakozásra. Ez csak 7 km-re van a Dioklecianus palotától, és szerves részét képezi Splitnek.
A nagy, homokos strand, számtalan napozó fennsík, a kristálytiszta tenger és sok étterem gazdag hagyományos dalmát ételekkel és italokkal, teszik Stobrecet kellemes üdülő hellyé.
Podstrana egy kis turisztikai település mediterrán hangulattal, 8 km-re Splittől, közép Dalmácia központja, mely a saját elit külvárosában fejlődött ki. Ékesítve sűrű növényzettel és a tiszta tenger természetes ajándékával, Podstrana kiváló a mindennapi életből való kikapcsolódásra.

Kérjük egy kicsit várni!