Stobrec - Idegenforgalmi vezető

STOBREC - Horvátország, Split: Válassza ki nyaralásának úti célját, és foglalja le szállását online Tekintse meg ezer képben a városok, települések, öblök és szigetek kínálatát!


STOBREC

Stobrec egy kis város Közép-Dalmáciában, 6 km-re délkeletre a Splittől, az Adriai autópályán Makarska és Dubrovnik felé. Gazdaság alapja a mezőgazdaság, borászat, gyümölcsök és zöldségek termesztése, valamint a turizmus. A parti övet meredek sziklák jellemzik.
Időszámításunk előtt a III. században otok Visről(Issa) a görög telepesek alapították, egy korábban keletkezett illír település helyére és Epetionnak nevezték el. A legszembetűnőbb bizonyítéka, az ősi Epetion (EPETIUM) létezésének a görög erődítmények maradványai a félsziget északi oldalán. A fal egy ritka példája az idő számításunk előtti városi erődítményeknek ezen a területen.
Epetium újabb történelmét a kereszténység megjelenése jelzi. Erről tanúskodnak a nagy korai keresztény bazilika maradványai az V. század végéről, melyet a helység központjában láthatunk, a bazilika névadója a római vértanú Laurence (Lovrenco, Lawrence).

A mai Stobrec a félszigeten található, mely mellett a helység új része fejlődött ki. Strobec a maga 4000 lakosával, körül van véve tengerrel, a panziók és a szállodák jó lehetőséget kínálnak a pihenésre és a szórakozásra. Ez csak 7 km-re van a Dioklecianus palotától, és szerves részét képezi Splitnek.
A nagy, homokos strand, számtalan napozó fennsík, a kristálytiszta tenger és sok étterem gazdag hagyományos dalmát ételekkel és italokkal, teszik Stobrecet kellemes üdülő hellyé. 
 A kulturális program a helyi ünnepségekből áll a faluban. Split közelsége lehetővé teszi, hogy meglátogasson számos kulturális és szórakoztató programot (a gazdag Split nyári Program) valamint sporteseményeket.

Kérjük egy kicsit várni!