Betina - Idegenforgalmi vezető

BETINA - Murter sziget, Horvátország: Válassza ki nyaralásának úti célját, és foglalja le szállását online Tekintse meg ezer képben a városok, települések, öblök és szigetek kínálatát!


Betina egy turisztikai település a sziget északkeleti partján. Sibenik-től 31 km és Tisnotól 6 km-re. A félszigeti kikötőcskében található. XV. században alapították a menekültek, akik menedéket kerestek a törökök elől.

Betina egyben kikötő is, a Zdrace öbölben vitorláskikötőt találhatunk 200 nedves és 80 száraz kikötőhellyel. A várost először a XVI. században említik, ahol az élet alapja a bor, olajbogyó és a halászat. Betina összes feltétellel rendelkezik a nyugodt nyaraláshoz, ha szereti a csónakázást, akkor ez Önnek való hely: bérelt vagy a saját hajóval, felkutathatjátok a festői Murter öblöket, vagy meglátogathatjátok a környező szigeteket. Betina híres tengeri éttermeiről, a tengerészek és a természet szerelmesei tudják, hogy a túra cél pontja a Kornati Nemzeti Park.

Sv. Frane plébánia templom a harangtoronnyal egy sibeniki építész Ivan Skoko (1736) munkája. Betina hagyományos hajó építészekről híres (készítenek és javítanak fa hajókat 800 tonnáig). A Gradina hegyen Betina közelében egy régészeti lelőhelyet talál, ha fel keresi, valamint a Gospa od Betine középkori templomot. A festői mediterráni helyeken Murter és Tisno szigetén kívül, szépek a szomszédos szigetek is: Zlarin, Kaprije, Zirje, Prvic Krapanj, de a közelben van még, a Kornati Nemzeti Park és a Krka Nemzeti Park.

Az ott élő lakosságnak az idegenforgalmi tevékenység nagyon jól ismert. Változatos kulturális és szórakoztató programok mellett a betinai éttermekben a menün mindig szerepel friss hal. Betina a kellemes és nyugodt nyaralás helyévé vált, az egyszerű és barátságos hozzáállásával a turistákhoz, több ezer turistának kedves ez a hely, mind a hazaiaknak mind a külföldieknek.

Kérjük egy kicsit várni!