Supetar - Idegenforgalmi vezető

SUPETAR - Brac sziget, Horvátország: Válassza ki nyaralásának úti célját, és foglalja le szállását online Tekintse meg ezer képben a városok, települések, öblök és szigetek kínálatát!


Supetar város és kikötő otok Brac északi partján, egyike a legszebb közép-dalmáciai szigeteknek. Sv Petar öbölben található, amelyről a nevét kapta, Supetar ma az egyik fő idegenforgalmi központok. Foglalkozások közé gazdálkodás, szőlészet, olajfatermesztés, műanyag feldolgozás, halászat és turizmus tartozik.

Supetar öböl lakott volt már a neolit és az őskorban is, melyről az ókeresztény szarkofágok tanúskodnak, a Sv. Nikola templommal együtt a temetőben, ahol egy római villa maradványai találhatóak. A temetőben a Petrinović család mauzóleuma található, a portrékkal és szobrokkal, Thomas Rosandic szobrászművész alkotásai, valamint több sírkő, Ivan Rendic sumpetári lakos munkája. Fiatalságát és az elmúlt 11 évet az életéből, a híres szobrász Supetarban töltötte. Tanult Triesztben, Velencében és Firenzében, de sokan őt tartják a legnagyobb horvát szobrásznak a XIX. században. 208 művét 51 világvárosban megtaláljuk, de néhányat az "Ivan Rendić" művészeti galériában is láthatunk, az épületi a könyvtárban az első emeleten. A galéria előtt, mely a szupermarket mögött található a vízpart alján, láthatjátok Rendićev szobrát is "intellektusok allegóriája" Ugyanezen a téren van Sv. Martin templom is a tizennyolcadik századból, amely ma mint kiállítási tér szolgál.


A Sv.Petar plébánia templom egy monumentális lépcsővel felépítve egy oldalhajós korai keresztény bazilika maradványain a V. századból. A templom előtt a korai keresztény mozaik található a hatodik századból. És ebben a helyi barokk festő Feliks Tironi, képei, mint Madonna a szentekkel és az orgona mester Petar Nakić. Javasoljuk, hogy látogassa meg a közeli épületeket, mint például Lerojt, egy óratorony és a plébániatemplom múzeumát. St. Viktor szobra a múzeum bejáratánál és Teréz anya szobra a templom udvarának bejáratánál Petar Jaksic szobrász alkotásai.

Az úton Donji Humac felé a Sv. Luke templommal találkozunk, a XI század vége és a XII század elejéről , mely egyik a korai keresztény egyház 19 megőrzött temploma közül, melyet az otok Bracon találtok. Supetar környékén, a szőlőültetvények és olajfák között sok falusi kőházat láthatunk, kerek szerkezettel és kupolával. Ma csak a gazdasági eszköz elhagyására szolgálnak, de azt feltételezzük, hogy pont így néztek ki az első őskori ember házai. Hasonló szerkezetekkel találkozhatunk az egész mediterán mentén, az Isztrian (kažuni) a Sardenji, Kreta, a Katalán, Liguria, Puglia, Provence-ban ...

1827-től Supetar a sziget közigazgatási központja, így az architektúra követi a XIX. század stílusát, különösen a jelen lévő kő épületeken lehet észre venni, a vízparton. Élvezhetitek a kulturális műemlékek gazdaságát, különböző sport-és szabadidős programokkal, valamint a szórakoztató és hiteles szigeti ajánlatokat. Vannak sziklás és homokos strandok bélelt fenyőerdővel néhányon közülük a tengerben homok is van. A part Supetar körül, Mirca nyugatra és Split keletre, minden korosztályt elbűvöl. A változatos szállás, étterem, szórakoztató programok, sport-és szabadidős tevékenységek, valamint az utazás lehetővé teszik, hogy Supetar megfelejenl a magas szintű elvárásoknak.

Kérjük egy kicsit várni!