Povlja - Idegenforgalmi vezető

POVLJA - Brac sziget, Horvátország: Válassza ki nyaralásának úti célját, és foglalja le szállását online Tekintse meg ezer képben a városok, települések, öblök és szigetek kínálatát!


Povlja egy település ugyanazon nevű öbölben otok Brac északi partján, 10 km-re keletre Sumartin kompkikötőtől Közép Dalmáciában,innen napi járatok indulnak Makarskába és Supetar kompkikötőbe: 40 km a regionális szigeti úton Selceig, ahol Splittel válik el az út a Povlja felé. Foglalkozások alapja a gazdálkodás, szőlészet, az olajbogyó termesztés, a halászat és a turizmus.

A távoli múltban itt kötöttek ki a római gályák. Povlja számos régészeti lelőhellyel rendelkezik az ókorból, de a középkori időszakból is van értékesebb lelet. Az ókeresztény korból fennmaradtak a bazilika részei (V.-VI. század), a tetőig, különösen az apsid része emelkedik ki a háromoldalú ablakkal és oszlopokkal. Nyolcszögletű keresztelőkápolna kupolával (az egyetlen fennmaradt Horvátországban) ma szerves részét képezi a plébániatemplomnak, itt megtalálhatóak a részben megvigyázott freskók ugyanebből az időszakból. Keresztelőt a XII. században a bencés szerzetesek templommá alakították, a XVIII és a XIX. században hozzá adták a hajókat, és a kápolnát, a bencés templom ajtaja felett, Radonja mester faragott felirata található 1250-ből, Povalja listina néven volt ismert, melyet kivételes értéke miatt a Spliti Régészeti Múzeumban őriznek, de a legrégebbi nyugat cirill írás Horvátországban a bencés monostor és a torony részein található.

Povlja körül számos öböl található (Travna, Smokvica, Ticja kikötő, Tatinja), különböző típusú strandokkal, belsejében egy biztonságos kikötővel. Szeretne sportolni a Povljai nyaralása alatt, az Önök rendelkezésére áll a focipálya és teniszpálya, és különösen ajánljuk a vízi sportokat: vitorlázás, szörfözés és a búvárkodás. Halászat és helyben termesztett élelmiszerek, garantálják a jó gasztronómiai ajánlatokat, vendégszerető házigazdák is biztos hozzátesznek, hogy kellemesen töltsék Povljai nyaralásukat.

Kérjük egy kicsit várni!