Dubrovnik - Idegenforgalmi vezető

DUBROVNIK - Horvátország, Dubrovnik: Válassza ki nyaralásának úti célját, és foglalja le szállását online Tekintse meg ezer képben a városok, települések, öblök és szigetek kínálatát!


Dubrovnik város és kikötő, horvát tengerpart déli részén. A tágabb térségű dél Dalmácia gazdasági, kulturális és oktatási központját képviseli. Srda mészkő lábánál fekszik, egy völgyben,amelyet délnyugaton a Lapad-fennsík és egy kisebb zátony, Dubrovnik legrégebbi része zár be. Később Dubrovnik kiterjeszkedett a Lapad félszigetre, a Srda lejtők alacsonyabb részeire és a városon kívüli bástyákra Zupa felé. Miután a Gruski öbölben kiépítették a kikötőt, Gruz Dubrovnikkal fokozatosan egy különleges hely lett.

Dubrovnik különleges politikai és kulturális történelemi város. Említsük csak meg a Dubrovniki köztársaságot, vagy a város jogszabályát 1272-ből. Ez a város világhírű műemléki örökség és a szépsége az UNESCO Világörökség része és az egyik legszebb és leghíresebb város a mediteránon. Dubrovnik a rendkívül gazdag turisztikai ajánlatok városa.

Stradun képviseli a városközpontot és a fő utcát, mely összeköti a város szemben levő kapuit: Ploce a keleti és a Pile-kapu a nyugati. Stradun keleti bővítés a Luza nevű tér. Körülvéve fontos épületekkel, ma ideális hely egy nagy városi ünnepély megrendezésére, mint pl. Dubrovnik védőszentjének ünnepe Sv.Vlahe, melyet február 3. tartanak vagy a Dubrovniki Nyári Fesztivál megnyitása júliusban. A tér déli oldalát a fentebb említet szent, barokk temploma zárja. Minden fontos egyházi és világi épület a város e részén található, mint a történelem magja, ilyen például a Városháza, Dubrovnik színház épülete a Fő Gárda, Orlando-oszlop, Luza, a harangláb, a Sponza palota ...

A leghíresebb múzeumai a Dubrovnik Múzeum a Knezei palotában, a 15 500 tárgyú történelmi - művészeti jelentőséggel, a Tengerészeti Múzeum a Sveti Ivan ösvényben, a ferences kolostori múzeum, amely tartalmazza a régi gyógyszertárat, a domonkos kolostori múzeum az értékes dubrovniki festményekkel. A dubrovniki katedrális kincstárában Dubrovnik védőszentjének sv Vlahnak ereklyéit vigyázzák, és számos festményt és műtárgyat. Kihagyhatatlan a séta a falakon a gyönyörű kilátás véget a középkori Dubrovnikra.

Dubrovnik a kulturális és művészeti életben is kiemelkedik. Különösen a Dubrovniki Nyári Fesztivált kell kiemelni (július 10.-augusztus 25.) Ez egy színházi, klasszikus és népzenei fesztivál, mely a világ fesztiválok naptárában is be van jegyezve és egyike a legismertebbeknek a világon. Ezt a Gunduliceva, Drzic, Lovrijenc és Revelin terek nyílt színpadain rendezik meg vagy a gyönyörű belső épületekben, mint például a Knezev palota, a kolostor és a templom.

Dubrovnik művészeti életében nagy fontossága van a kiállításoknak, melyeket egész évben szerveznek. Nagyon híresek a Dubrovniki karneváli ünnepségek, melyek már a korai középkortól kerülnek megrendezésre. Nagy városi ünnepély a Blagdan sv Vlaha és a Dubrovnik város napja (február 3.). Az ünneplés egész héten tart, beleértve a vallási szertartásokat, a felvonulást a városon keresztül, koncerteket, sporteseményeket, szórakoztató és karneváli programokat.
Dubrovnik éghajlatát a meleg, száraz nyarak és enyhe telek jellemzik. Növényzete nagyon buja, vannak szubtrópusi növények is egzotikus tájakról. Délkeletre, a régi városrésztől egy turisztikai terület a Ploce található hotelokkal és a strandokkal, nyugatra van Lapad a sportlétesítményekkel, szállodákkal, strandokkal, ösvényekkel, és északnyugaton a Gruz kikötő és Gruz. Gazdaság alapja a turizmus és a tengerészet. Dubrovniknak van városi kikötője, Gruz kikötő és Dubrovnik haditengerészete. Cilipin található a repülőtér.

Számos Dubrovniki étteremben és vendéglőben kínálnak ízletes specialitásokat a helyi és nemzetközi konyhából, a sportolóknak és a rákreálóknak rendelkezésükre állnak a sport-és szabadidős létesítmények mindensportágra a földön és a vízen, a tenisztől és asztalitenisztől a vitorlázásig. Emellett néhány fitnesz központ medencével, szauna, masszázs, aerobic, szolárium, tornatermek, stb.
Dubrovnik híres a minőséges szállodákról, amelyek többsége Lapad félszigeten található és a Ploce térségen, délkeletre a régi várostól.

Kérjük egy kicsit várni!