Trogir - Idegenforgalmi vezető

TROGIR - Horvátország, Dalmácia: Válassza ki nyaralásának úti célját, és foglalja le szállását online Tekintse meg ezer képben a városok, települések, öblök és szigetek kínálatát!


TROGIR
 
Trogir egy kis festményi település mintegy 25 km-re északra Splittől, és 7 km-re a repülőtértől. A régi központja egy kis szigeten található, a szárazföld északi és otok Ciovo déli része között. Trogir a régi idők óta lakott volt.
 
Tragurion települést a görög telepesek alapították a III. és a II. században Krisztus előtt, majd a történelem során ezen a területen a rómaiak, a horvátok, a velenceiek, a franciák és az osztrákok laktak. Mindegyikük hagyott nyomot a város kultúráján, az építészetén és a művészetén, de a horvát nyelvnek sikerült túlélnie ezeket a viharos századokat. A XX. század végén, Trogir ismét az új horvát kormány része.
Trogirban számos értékes műalkotást találhattok, az épületek homlokzatain, a kő és fa szobrokon, a vásznon, valamint a helyi művészek és építészek műveiben, mint Radovan, a trogiri Blaz Jurja és Ivana Duknovića, és néhány külföldi, mint Andrea Alessia és Nicholas Giovanni firenzei művész. Trogir kétségkívül valódi múzeuma a középkori örökségnek. 1997 óta Trogir műemlék az UNESCO védelme alatt.
 
 Ami a középkori városfalakat illeti, csak az északi kapu maradt fenn, valamint a város déli részén egy fontos szegmense a falaknak, mely a déli kapuval van összekapcsolva. Nyugatra, az ajtótól egy torony Sv Nikol található, és mindjárt a kaputól keletre van egy loggia, amely mint menedék szolgált azok számára, akik a városkapu bezárása után akartak bemenni a városba.
 
A loggiától keletre egy torony Vitturi emelkedik, mely a sv Nikole női bencés kolostor komplexszel kapcsolódik. Trogir délnyugati részén, egy fennsíkon a tenger mellett, magasodik a Kamerlengo nagy vár, melyet a velenceiek építettek, mint börtön a város körüli ostrom során 1450-ben.
 
Trogir Központi tere a középkorban alakult pontosan egy római tér helyén. A tér domináns épülete a sv Lovre katedrális. Ami különlegessé teszi azok a szobrász játékokat az olajfestményeken és a figurákon, a nyugati homlokzat fő portálján, Radovan mester munkája és műhelye, mely 1240-ben készült.
Építő-és szobrászművész Andrija Alesi 1460 -ban kezdte építeni a keresztelőkádat a terasz északi részén, amelyet Nikola firenzei, reneszánsz építésszel és szobrásszal együtt fejezett be.
 
Trogir fő terének keleti részét az Opcinska palota foglalta el, a XIV század elején. Annak közelében nagyon szokatlan struktúrájú torony-óra helyezkedik el a Sv. Sebastian templom felett. Az Opcinska palota déli fala mellett egy kis pre-román stílusú bazilika sv Barbara található.
 
Trogir tágabb környékét (Trogir - Seget - Ciovo Riviera) gazdag zöld növényzet, számos szigetek és öblök, sziklás és homokos strandok jellemzik. A magas színvonalú szállodák, apartmanok, kempingek mellett valamint ízletes házi készítésű élelmiszerek, különösen a halételek, és gazdag sport-és szabadidős létesítmények - tenisz, boccia, bowling, sí, szörf és búvár iskola is található. Szórakozás magába foglalja az élénk halász vacsorákat és folklór bemutatókat, de a klasszikus zene koncerteket is a különleges városi színházakban.
 
Trogir város különféle turisztikai kínálatokkal, valamint igen népszerű hely a hajók és a csónakok szerelmeseinek, amelyek minden szolgáltatást megkapnak a Ciovoi ACI Marina kikötőben. Ez a város nyári időszakban úgy néz ki mint Nizza a francia partoknál, a lehorgonyzott luxus hajók miatt, valamint a turistákkal ellepett központ miatt is.

Kérjük egy kicsit várni!