Korcula - Idegenforgalmi vezető

KORCULA - Korcula sziget, Horvátország: Válassza ki nyaralásának úti célját, és foglalja le szállását online Tekintse meg ezer képben a városok, települések, öblök és szigetek kínálatát!


Korcula egy történelmi és turisztikai központ, a dél dalmát szigetcsoport ugyanazon nevű sziget észak-keleti partján. A környéket sűrű fenyvesek borítják, így a hely neve a görög Corkyra Melaine-ból ered - Fekete Korčula a sziget fekete színére utalva, fenyőfákkal és ciprusokkal borítva. Jellemző mediterán növényzet egybeesik az éghajlattal, amely egész évben enyhe és kellemes. A kikötőtől keletre egy kis szigetcsoport található.

Korcula fenntartja a rendszeres komp és szárazföldi járatokat a kikötővel. Korculara Splitből is el tudtok jutni, mely a part központi részén helyezkedik el vagy Drveniktől délre, míg a legrövidebb kompvonal Orebictől a Peljesac-félszigeten, ahonnan kevesebb, mint fél óra az út.

Foglalkozások alapja a gazdálkodás, szőlészet, az olajbogyó termesztés, gyümölcstermesztés, a halászat, a hajóépítés, a turizmus és a hajózási turizmus és kő feldolgozás. A szorgalmas korculai művészek munkái lenyűgöznek minket. Korcula ismert, mint Marco Polo kalandor és tengerutazó szülő városa, ezt a várost méltán nevezik " Dubrovnik kicsiben",a gyönyörű terek és a középkori hangulata miatt.

Korcula kivételes kulturális és történelmi örökségéről híres. Moreška a hagyományos lovagias játék, mely Korcula utcáinak egy különleges életet ad. Ez a legfontosabb kulturális esemény a városban, amelyre minden évben július 29-én kerül sor, Sv Tudor, ünnepével együtt és több alkalommal a szezon során. Korculan ez még a XV. Századtól jelen van, és spanyol eredetű. Ez a Fehér és a Fekete királyi hadserek csatája, a hercegnőért harcolnak, akit őrizetbe vett a Fekete király. A Fehér király legyőzi a Fekete királyt és megmenti a hercegnő.

Ma Korcula fontos idegenforgalmi központ hosszú tradíciókkal. Látogatóknak valóban változatos típusú szállást kínálnak, szállodákban, apartmanokban, kempingekben, vitorláskikötőkben, valamint a különböző sport-és szabadidős létesítményekben. Korculan számtalan teniszpálya található. Nyáron, különösen kedveltek a vízi sportok, lehet bérelni felszerelést a szörfözéshez és vitorlázáshoz. A városi turizmusban szervezett városnézés is van, túrák a jachtokon-és búvár expedíciók melyeket hivatásos búvárok vezetnek.

Korculanak nagyon gazdag kulturális élete van és számos szórakozási lehetőség. A számos kulturális eseményekkel találkozunk a nyár folyamán, mint: a zenei fesztiválok, színházi és népzenei előadások.
Gasztronómiai ajánlatok híres hal specialitásokat és a különleges helyi borokat tartalmaznak (Posip, Rukatac, Grk, Plavac), amelynek köszönhetően Korcula " borok szigete” elnevezést kapta. A helyi konyha jellegét meghatározzák a híres torták és sütemények.

Kérjük egy kicsit várni!