Maslinica - Idegenforgalmi vezető

MASLINICA - Solta sziget, Horvátország: Válassza ki nyaralásának úti célját, és foglalja le szállását online Tekintse meg ezer képben a városok, települések, öblök és szigetek kínálatát!


MASLINICA.
A csendes öböl felváltotta a korábbi halászati hagyományokat turisztikai látványosságokkal, a hiteles vendéglőkben helyi ételeket szolgálnak fel, hagyományos módon elkészítve. Az üdülőhely körül számos mediterrán növényzet található és olajfa ültetvények őrzik a régi mesterségek hangulatát – olajbogyó termesztését. Maslinica nyugodt nyaralást kínál a közeli vonzó kirándulásra alkalmas helyeken: otok Hvar, Korcula, Vis, és a városokban: Split, Makarska és Dubrovnik.

Maslinica az egyetlen város és a kikötő ugyanazon nevű öböl Solta szigetnek nyugati partján. A déli oldalon egy nagyon szép festményi tájat találunk, öböllel és a fenyőfákkal, de közvetlenül a település előtt egy szigetcsoport található hét szigettel. A legnagyobbakon közülük az V. és VI században egy régi keresztény templom épült, kolostorral, melynek maradványait ma is láthatjuk.
A XVII. század végéről származik a négyszögletes torony a kiskapukkal (az öbölben). 1708-ban mellé építettek egy egyemeletes barokk kastélyt négyzetes udvarral, melynek fő bejáratán Martinis-Marchi család felirata látható a címerrel.
Így kezdődik a helység történelme, amikor 1703-ban, a már említett nemesi család Marchi kérte a velencei "kormányzó" engedélytét, hogy egy új települést és várat építsen védelmező tornyokkal a gyakori kalóz támadások ellen.

A várat át alakították, a vonzó és jól ismert "Albert gróf" éteremmé. Maslinica természetes tája kiegészíti a történelmi- építészeti értékét a barokk kastélynak, valamint a csodálatos környező házaknak. A halász falu a XVIII. században a part mentén fejlődött ki. A Stipanska szigetecskén vannak a korai keresztény bazilika romjai, a félköríves szentéllyel.
 A helyi út köti össze a falvakkal a szigeten. Maslinica közelében a part kis öblökkel tagolt, homokos strandok. Jachtok is horgonyozhatnak az öbölben, mert jól védett a szelektől.

Kérjük egy kicsit várni!