Nin - Idegenforgalmi vezető

NIN - Horvátország, Zadar: Válassza ki nyaralásának úti célját, és foglalja le szállását online Tekintse meg ezer képben a városok, települések, öblök és szigetek kínálatát!


NIN
Nin egy tengerparti város, 17 km-re északnyugatra Zadartól. Egy alacsony Zdrijac nevű félszigeten fejlődött ki, melyet szigetté alakítottak egy csatornával a XIV. században. A szárazfölddel egy híd csatlakoztatja. A lakosság a mezőgazdasággal, szőlő-, olajbogyó- és gyümölcs termesztéssel, halászattal és az idegenforgalommal foglalkozik.
 
Nin a legrégebbi horvát királyi város, mely a VII.-től a X. századig, a fejedelmek és püspökök székhelye volt. Még a római korban ismert volt, mint Aenona, volt fóruma, amfiteátruma és  vízvezetéke, valamint szabályos utcai hálózatok.
 
Megsémisítették az avar szláv rablás alatt a VII. században. A korai középkorban újították fel, és a IX században itt van horvát királyok és a püspökök székhelye. A legfontosabb műemléke ebből az időszakból a teljesen megőrzött sv. Kriza templom, kereszt alakú kupolával.
Nin egyesíti a történelmi gazdagságot a természet szépségével, és kiváló lehetőségeket kínál a kikapcsolódásra. Számos lagúnában, a hőmérséklet 2 vagy 3 fokkal magasabb, mint a nyílt tengeren. A legnagyobb mennyiségű gyógy sár miatt, itt nagyon népszerű a gyógyító a turizmus. A strandok és létesítmények, melyet a modern turisztikai települések kínálnak, igen vonzó turistacélponttá varázsolják Nint.
 
Számos étterem és kávézó szolgálja fel a helyi és nemzetközi specialitásokat. Ezen kívül Nin fel kínálja a lehetőséget a sportra és rekreációra, valamint a sport halászatra és vadászatra. A „Višeslav " galériában egész évben meg lehet tekinteni a híres horvát festőművészek munkáit. Valamint a nyári szezonban szórakoztató esteket tartanak.

Kérjük egy kicsit várni!