Primosten - Idegenforgalmi vezető

PRIMOSTEN - Horvátország, Sibenik: Válassza ki nyaralásának úti célját, és foglalja le szállását online Tekintse meg ezer képben a városok, települések, öblök és szigetek kínálatát!


PRIMOSTEN
 
Primosten város és kikötő egy kis félszigeten, Raduca és Primosten öblök között, 30 km-re délkeletre Sibeniktől. Gazdaság alapja a mezőgazdaság, borászat és az olajbogyótermesztés, valamint a halászat és az idegenforgalom. Primostennek nagyon enyhe az éghajlata, mert védve van az északi szelektől. Nagy és gyönyörű strandok, kristálytiszta tenger, fehér kővel és a zöld fenyőkkel az öblökben Vela és Mala Raduca, Primosten és Peles.
Primostent Capusta Cista néven találjuk az 1564-es dokumentumokban. Sziget a létezésétől fogva a török támadásoktól, kőfalas tornyokkal volt megvédve, hogy a XVI században fel legyen építve a felvonóhíd, mely összekötötte ezt a települést a szárazfölddel. Később a híd helyébe töltést emeltek és így lett Primosten félsziget. A szigetecskén két torony és a régi városfal állt, melyet a XIX században leromboltak. A XV. században az akkori sziget legmagasabb pontján felemelték az akkori Sv Juraja plébániatemplomot, melyet később alaposan átalakítottak. A város bejáratát a barokk kápolna jellemzi.
 
Primostenben feltétlenül kóstoljátok meg a híres helyi Babic bort. Babic az őshonos fajta borokból készül a neves primosteni szőlőültetvényekről, a dombok enyhe lejtőin található kis telkeken. Ezek a szőlők hivatalos státuszt kaptak, mint emlékmű, az emberi erőfeszítések bizonyítékaként, mert az emberi kéz növelheti és termékennyé teheti a legvadabb tájat is. A bemutatójukat megtaláljuk az ENSZ épületének halljában, New Yorkban. Az Önök rendelkezésére állnak a rendszeresen megszervezett kirándulások, mint a Primosten Bor Tragom, és a Krapanj látogatás (Múzeum szivacs) és Zlarinu (úgynevezett "korall-kirándulás"), stb
 
A nyári hónapokban kerül sor, számos kulturális eseményre és szórakoztató programokra. Ami a sportot-és a rekreációt illeti, lehet játszani teniszt, asztaliteniszt, bowlingot, strandröplabdát, vitorlázást. Lehetőség van a vitorlázás és búvárkodás elsajátítására is. Kremik Marina 250 kikötőhellyel rendelkezik a tengeren és 140 hellyel a szárazföldön. A látogatók választhatnak 50 étterem, vendéglő közül, stb. A leghíresebb helyi specialitás a homár a la Primosten. A jó szórakozásért késő este az Auróra diszkó a felelős, legnagyobb Dalmáciában.

Kérjük egy kicsit várni!