Promajna - Idegenforgalmi vezető

PROMAJNA - Makarska Riviera ,Horvátország: Válassza ki nyaralásának úti célját, és foglalja le szállását online Tekintse meg ezer képben a városok, települések, öblök és szigetek kínálatát!


Promajna Biokovo hegy lábánál fekszik a régi part menti úton, 4 km-re Baska Vodatól délre vagyis Makarskatol 6 km-re. A helység nevét először 1674.-ben említik, de nagyszámú archeológiai találmány (keramika, amforák, érmék,…) tanúskodik ennek a helynek a létezéséről még a Krisztus előtti II. századból. Az ékszerek síron túli lelőhelye (gyémánt nyakék, karcsat és gyűrű) egyike a legfontosabb találmányoknak a késő antik korban Makarska területén.
A közelmúltban Promajna terjeszkedik a part felé, a turizmus fejlődésének köszönhetően. Tulajdonképpen a turizmus kezdete szoros kapcsolatba van a közeli a gyerekek részére kiépitett faluhoz, intézmények a gyerekek a légúti betegségeinek kezelésére. Az utóbbi időben nagyon sok magán ház épült, melyek nagyon minőséges szobákat és apartmanokat biztosítanak, de az évszázad kezdetén fel lett építve az első magas minőségű hotel.
Promajna a tenger melletti sétánnyal rendelkezik, mely a közeli Baske Vodeig vezet, de a helységnek nagyon jó infrastruktúrája van, minden tartalommal rendelkezik, amire a turistáknak szükségük van (posta, üzletek, utazási iroda, pénzváltó). Időnkét különböző szórakoztató programokat rendeznek, de a hálaadás napján (augusztus 5.) halász éjszakát tartanak. Helyi éttermek tipikus gasztronómiai specialitásokkal szolgálnak. Végül a hosszú kavicsos strand, meleg és tiszta tenger, tiszta levegő, szépen megvigyázott környezet a fő karakterisztikái Promajnának.

Kérjük egy kicsit várni!