Rogac - Idegenforgalmi vezető

ROGAC - Solta sziget, Horvátország: Válassza ki nyaralásának úti célját, és foglalja le szállását online Tekintse meg ezer képben a városok, települések, öblök és szigetek kínálatát!


ROGAC

Rogac Grohote település egy része, az otok Solta északi partján, 2 km-re északnyugatra Grohotatól, de egyben a legnagyobb kikötő Soltan, valamint idegenforgalmi település. A kikötő közelében a part öblökkel tagolt, ez jó alapja a hajózási turizmus fejlesztésének.
Rogac helyi közúttal kapcsolódik más településekhez a Solta szigeten. A napi komp és katamarán járatok kötik össze Splittel, a többi szigettel pedig taxi és busz járatok.

Rogac legrégibb települése a Solta szigeten, a múltban mindig lakott volt, hanem a kalózoktól való félelem, valamint a soltai mezőtől való távolság miatt soha nem volt itt sok lakós.
Ha visszamegyünk a régmúlti római időkbe éltek itt emberek. A Banja nevű nyugati öbölben megtalálták a római gazdaság maradványait és az öböl északnyugati részén pedig a római halastavak maradványai találhatóak, a hozzátartozó tenger alatti falakkal. A legérdekesebb találmány a rusztikus villa, amely tartalmazott még egy fürdőszobát is.

Rogaci strandot Banjanak nevezzik. De itt a sziget minden egyes köve egy lehetséges hely a fürdésre és sok ember inkább a tenger menti sziklákon találja meg a helyét a napozásra és fürdésre. Ezért javasolunk, egy rövid sétát a közeli sziklás fennsíkig, ahol élvezheti a magánéletét.
Rogac turisztikai kínálata tartalmazza a szép apartmanokat és a kereskedelmi szolgáltatást, amely magában foglalja a pizzériát és a kávézót. Együtt az érintetlen természettel minden lehetőségetek meg van arra, hogy igazán élvezzétek a nyaralást.

Kérjük egy kicsit várni!