Sali - Idegenforgalmi vezető

SALI - Dugi otok sziget, Horvátország: Válassza ki nyaralásának úti célját, és foglalja le szállását online Tekintse meg ezer képben a városok, települések, öblök és szigetek kínálatát!


Sali település és kikötőcske ugyanazon nevű öbölben a Dugi otok északkeleti partján. Nevét a valamikori sópároló üzemről kapta és e név alatt először 1105.-ben említik. A gazdaság alapja a mezőgazdaság, borászat, olajbogyó termesztés, gyümölcs termesztés, halászat és hal feldolgozás valamint a turizmus. .

Uznesenja Mariji püspöki templom lett fel emelve a korai középkori templom helyén (töredék maradványok a fonat díszek);a bejárati rész, a gótikus ívvel a Juraj Lukačević által épített templom maradványai 1465.

Különösen kihívó a Sali turisztikai nyara, összekötve Nagyboldogasszony ünnepével (augusztus 15.). A Saljskai nyáron megtartják az ismerős SAljskai Fiestát, az előadás egy különleges módon idézi fel a turistáknak a gazdag helyi hagyományokat és szokásokat, amely Saliba százával vonzza a hajósokat a nagy és a kis jachtokkal. Érdemes megemlíteni a hagyományos szamár-versenyt, valamint a vidám kivilágított hajó felvonulást.

Kérjük egy kicsit várni!