Stomorska - Idegenforgalmi vezető

STOMORSKA - Solta sziget, Horvátország: Válassza ki nyaralásának úti célját, és foglalja le szállását online Tekintse meg ezer képben a városok, települések, öblök és szigetek kínálatát!


STOMORSKA 
 
Stomorska egy település otok Solta északkeleti partján. Gornje Selo kikötőjeként épült, a gyönyörű öbölben Splittel szemben. Fő foglalkozások a gazdálkodás, tengerészet, halászat és a turizmus. Kompjáratok kötik össze a települést Splittel és otok Brac szigettel. Solta déli oldalán a következő gyönyörű öblök találhatóak: Livka, Travna, Stracinska, Grabova és Senjska.
 
Ez a sziget az egyik legkisebb horvát szigetek egyike, de a szigetre jellemző szellem ékesíti. A stomorskai mély öblök megállóinál, az építészettel egybe hangolva a környező dombok összefonódó kő házai, udvarok, tornyok és a lépcső, de az öböl alján találjuk a régi központot. A kikötő mindig tele van élettel. Stomorskai vitorlások a mezőgazdasági termelőkkel együtt, pihennek a helyi kikötőben, a nehéz munka és nagy tenger után. A napsütötte védett vízparton, a régi soltániak visszaemlékeznek az elmúlt napokra, látszólag közömbösek a helyi mindennapi élet iránt.
A település a XVIII. század eleje óta fejlődik. Gospe od Stomorije szenthely vagy a Gospe od Bori alapja a vallási és a Gornje Selo (3 km), falusi turizmusának. Stomorskatól keletre a Gornja Krusica öböl található, hétvégéi helységekkel és fürdőhellyel. Stomorska a nyári hónapokban, Necujam mellett, a szórakoztató központ a szigeten. Stomorskába több jó étterem van, a rekreáció pedig a vízi sportokhoz kötődik.

Kérjük egy kicsit várni!