Trpanj - Idegenforgalmi vezető

TRPANJ - Félsziget Peljesac, Horvátország: Válassza ki nyaralásának úti célját, és foglalja le szállását online Tekintse meg ezer képben a városok, települések, öblök és szigetek kínálatát!


TRPANJ
 
Trpanj egy város és kikötő a Peljesac-félsziget észki partján, 11 km-re északkeletre Orebictől. Ma ez egy nagyon híres üdülőhely, az ókorban fontos kikötő volt. A város egy római villa közelében fejlődött ki, melynek mozaikjait és a falait a régi temetőben találjuk. A hegyen a kikötő romjai felett középkori várak vannak. A település központjában Gospe od Karmena templom található, ahol a reneszánsz főoltáron a Gundulic családi címere van. Az új plébániai templom neoromán stílusban épült.
 
Trpanjt és környékét enyhe éghajlat jellemzi. Trpanjban és környékén gyönyörű strandok vannak, melyek közül néhány homokos, sziklás, kavicsos vagy beton. A közeli fenyves erdő biztosítja, azt a különleges tengeri levegő illatot, valamint az árnyékot, mely véd a nap sugaraitól. Egyes strandokon kávézót is találtok .Kis gyermekes családok különösen élvezik ezt a helyet, mert nagyon sekély a tenger a Luka strandon és játszótér van a központi parkban.
 
Trpanj különböző módon szolgálja ki önöket, például szállodák, panziók, apartmanok ... Minőséges a gasztronómiai kínálatok (hal és bor). Ajánlataink között szerepelek a sport-és szabadidős tevékenységek, valamint az érintetlen természet, a sziget belseje ismert a minőséges borokról, mely vonzza a számos rendszeres vendéget. Trpanj ismert a gyógyiszapról is.

Kérjük egy kicsit várni!