Zivogosce - Idegenforgalmi vezető

ZIVOGOSCE - Makarska Riviera ,Horvátország: Válassza ki nyaralásának úti célját, és foglalja le szállását online Tekintse meg ezer képben a városok, települések, öblök és szigetek kínálatát!


Zivogosce falu és kikötő a makarszkai riviérán, a Biokovo hegy lábánál, 14 km-re délkeletre Makarskatól és 75 km-re Splittől. Zivogosce három kisebb helységből tevődik össze, egymástól bizonyos távolságra; Porat, Mala Duba és Blato.
Zivogosce néhány napos fürdőhellyel rendelkezik, körülvéve fenyőerdővel. Magas minőségű szállások – hotelok, apartmanok, valamint sportolási lehetőségek, kellemes séták a tengerparton (lungomare) teszik kellemesé ezt a helyet az itt tartózkodásra.
Az ismert Licijani epigramma a helyi forrásnak szentelve, a tenger feletti kőbe van vésve, még a római időkből maradt itt sértetlenül. Zivogosce a mai nevén először 1434-ben lett megemlítve. 1616-ban a helységben ferences kolostort építettek, így századokon keresztül központja volt a lelki életnek és a Zivogoscei írásnak, a saját gazdag könyvtárával és a nagy értékű művészeti alkotásaival. A ferences kolostor alatt friss vizű forrást találunk, amely megmaradt az áradás alatt.

Kérjük egy kicsit várni!